2024. július

Köszöntő

Grúber ZoltánTisztelettel köszöntöm Önt településünk honlapján!

Kecskéd a Vértes lejtőinek és a Bársonyos dombvidék találkozásánál fekvő község Komárom-Esztergom megyében, ahol közel kétezren találtak otthonra.

Kecskédet lakták már a rómaiak is, de a török hódoltság idején elnéptelenedett. Később a környék többi településével együtt az Esterházyak birtoka lett, akik württembergi németekkel telepítették be, több mint 260 esztendővel ezelőtt. A II. világháborút követő lakosságcsere során a felvidékről elűzött magyarok is érkeztek a faluba.

A falu jól megközelíthető mint közúton, mint vasúton. 12 kilométerre fekszik Tatabányától, a megyeszékhelytől, 5 kilométerre Oroszlánytól és mintegy negyedórányira a nagy forgalmú Bécs-Budapest (M1) autópálya csatlakozásától.

Aki ellátogat hozzánk, egy jól működő települést lát, ahol minden adva van az emberek jólétéhez, boldogulásához. Fejlett az infrastruktúra, teljes az intézményrendszer, jók az utak, a közlekedés, a falu képe rendezett és elérhető távolságban vannak a városok.

Pezsgő közösségi életünkben az Önkormányzat mellett fontos szerepet vállalnak a Német Kisebbségi Önkormányzat tagjai, művészeti és hagyományőrző csoportjaink és civil szervezeteink.

Bízom benne, hogy a hozzánk érkező vendégeket, a befektetési és letelepedési lehetőségeket kutatókat megragadja az eddig nem ismert község szépsége, és remélem, a nem is oly távoli jövőben Önt is köszönthetjük Kecskéden.

Üdvözlettel:

Grúber Zoltán polgármester